Mutiara Kata

Mutiara Kata

Jika DA’WAH adalahPILIHAN, maka IZINKAN hati ini MEMILIHNYA.
Jika DA’WAH adalah KEWAJIBAN, maka KUATKAN kami MENJALANINYA

Jika DA’WAH adalah KECINTAAN, maka IKHLASKAN kamiMERASAKANNYA

Jika DA’WAH adalah NADA dalam hidup, maka IZINKAN kami MEMAINKAN IRAMANYA

Jika DA’WAH adalah badai KESULITAN, maka kuatkan kami untuk mampuBERTAHAN.

Jika KEMENANGAN DA’WAH adalah TADHIYAH dan TAAT, makaILHAMKAN semuanya pada jiwa ini...

~ABU RIDHWAN~

BUK@N SEN@Ng naK bUat Blog

BUK@N SEN@Ng naK bUat Blog
BuK@N SeN@Ng NaK bu@t BLOG -Cub@ itu lebiH bAikK d@riP@d@ beRtaPa
There was an error in this gadget

Thursday, 15 March 2012

refresh minda

assalamualikum,


dh lame dh x post yg baru nie.....


nk tulis ape erk????


baru selesai kem anak soleh,rase rindu kat budak2 peserta terus menusuk kalbu......rase mcm x pecaye 3 hari 2 malam dilalui dgn jayamya....alhamdulillah,skit jew masalah yg timbul.....kepada fasilitator dan urusetia yg membantu menguruskan para pelajar terima kasih banyak2.....tanpa korang,bleh pengsan rse nyer...fasilitator yg cedera tu....harap dh sihat mcm biase,maap laa sebab menyusahkan korang,




rase berbaloi menghabiskan cuti yg ade dgn menghadiri kem,adek2 mmg sempoy,biaselah,perangai budak2....layan jew......walaupun cuti ade 4 hari...semua yg dirancang tuhan tiada siapa yg boleh menghalang,untung nyer hidup sebagai kanak2 dizaman nie....kecik2 dh masuk kem macam nie...kesedaran islam diberi seawal usia muda.....




ade satu kisah yg menarik dlm kem nie...mase majlis penutup,yang dipertua haluan terengganu ,encik ishak yusof menceritakan sesuatu yg dah lama dah aku tahu,tapi...entah,cerita yg disebut tlah menyegarkan ingatan aku semula....ala....kisah yg berkaitan dgn seorang ayah,seorang anak dan dan seekor keldai....kalu x silap kisah luqmanul hakim dan anaknya yg berjalan bersama keldai.....die nak bagi pengajaran kat anak die....




kesimpulan cerita nie...jgn ikut sangat kata orang,kalu kita ikut jew ckp org,mmg x jd laa keje yg kita nak buat,mcm yg terjadi kepada dua beranak tu...kejap x naik atas keldai,org kg ckp diorang bodoh,bile diorang naik keldai tuu..orang kampung ckp bodh jugak....bile si ayah yg naik keldai tu...tetap di cop bodoh,bile sianak naik keldai tu...dpt jugak bodoh.....




kalu ikut jew ape yg manusia ckp,tak bleh buat kje laa kiter....buat baik org x suke,buat jaht pon org x suke,buat selambe pon ade jugak org x puas hati...kalu semangat sangat pon...mmg ade yg tak puas hati...selagi,hukum allah kita tak langgar ....jgn takut laa...buat jew....jgn sampai menimbulkan kemarahan org sudah laaa.................
*sbrg comment mmg dialu2kan utk penambahbaikan.....kalu rase nk ajar cara ber"blog pun boleh....saya bukan pandai sangat...moga terus dapat belajar menguasai ilmu di hujung jari ini....salam perkenalan dan terima kasih kerana sudi membace...

No comments:

Post a Comment